Esővízgyűjtő tartályhoz illeszthető előszűrők a GYÁRTÓTÓL!
2021. január 12. írta: tartaly

Esővízgyűjtő tartályhoz illeszthető előszűrők a GYÁRTÓTÓL!

szuro_fejkep_2.jpg

Esővízgyűjtő tartályhoz illeszthető előszűrők

Az esővízgyűjtésre gondoló vásárlók általában csak az esővíztartállyal, mint gyűjtőedénnyel foglalkoznak.

Az esővízgyűjtéshez kapcsolódó egyéb tartozékokról, kiegészítőkről  - mint pl. az előszűrők, bevezető szerelvények, szivattyúk, utószűrők, szikkasztók - az esetek többségében elfeledkeznek.

Ebben az írásban az általunk gyártott és forgalmazott esővíz előszűrőkről lesz szó.

A jelenlegi írásban 4 fajta előszűrőt ismertetünk:

 

KAVICSÁGYAS ESŐVÍZ ELŐSZŰRŐ

Kialakítás: A kavicságyas esővíz előszűrő álló hengeres kialakítású, alja kúpos "zsomp" kialakítású. Az alsó zsomp vagy kúp oldalán a legalsó ponton van egy kivezetés, ez alaphelyzetben 110 mm-es. Igény esetén nagyobb vagy kisebb is kérhető - 25 mm-240 mm-ig - . Igény esetén rendelhető sík aljú változat is. Az előszűrő erősített kialakítású, bordázott oldalt és alul is.

kavicsagyas kup 150x.jpg Méretek: A kavicságyas esővíz előszűrő akna méretei: belső átmérő ~ 60 cm, A legnagyobb külső átmérő - a merevítő borda miatt ~ 72 cm; magassága ~ 40 cm ( igény esetén opcionálisan magasítható). A 40 cm magasság eloszlása : a párhuzamos fal ~ 25 cm, a kúpos rész magassága ~ 15 cm, a kúpos rész alsó része ( a csonka kúp szűkebb, alsó rész átmérője ~ 30 cm;  A falvastagság ~ 5 mm. Az alsó kivezetés - kifolyó- mérete  d=110 mm-es melybe csatlakozó gumi illeszthető. Alaphelyzetben a csatlakozó helyét kivágjuk, de Ön is kivághatja a telepítéskor a helyszínen.

Telepítés, összeszerelés: Az esővíz befolyás a képek szerinti, felül. A z akna teteje praktikusan ~ 2 cm-rel legyen feljebb a föld síkjánál. A telepítési gödör átmérője minimum ~ 80 cm legyen, hogy a telepítéskor könnyen el tudjuk helyezni a kavicságyas esővíz előszűrőt. Ha Ön készíti el a kifolyó lyukat, akkor   a 110-es gumicsatlakozónak ~ 124 mm-es lyukat kell vágni, majd ebbe a lyukba a gumi csatlakozót bepattintani, a csatlakozóba a csövet belecsúsztatni. A kivágás megoldható pl. koronafúróval, rezgőfűrésszel, kézi fűrésszel, fúrógéppel, stb..

Egy gumi így néz ki: gumi es koronafuro.jpg

A kifolyás kialakítása: 

kavicsagyas kup felül 500x.jpg

A kavicságyas előszűrőben felhasznált kavicsokat az akna tetején, a felső síktól lefelé ~ 5 cm-re elhelyezett ~ 10 mm vastag lemezre kell elhelyezni. A könnyen tisztítható műanyag sík lap körben ki van lyukasztva. Kiemelést követően tisztítása egyszerű vízsugárral megoldható!

Néhány kép a kavicságyas előszűrőről - aknáról:

20141021_143331  150x.jpg   20141021_143603  150x.jpg  

Néhány kép az elhelyezésről: 


koagyas szuro 150.jpg
                   
       2166_20110901150730 150x.jpg              
Rögzítés-10 150x.jpg Rögzítés-11   2  150.jpg

     

A csomag tartalma: 1 db előszűrő akna, 1 db kavicstartó lap, 1 db 110 mm-es gumi csatlakozó, 1 db merevítő távtartó. 

---

Egyéb információk: Az aknák alapanyaga polietilén ( PE ), mely könnyen alakítható, hegeszthető, de nem ragasztható. Sav és lúgálló. 

A kavicságyas esővíz előszűrő aknákra 25 ÉV GARANCIÁT vállalunk!

Az esővízszűrő 100% -ban MAGYAR TERMÉK!

Az akna és minden eleme szelektíven gyűjthető,100%-ban ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ, nem környezetterhelő!

Az aknákat kedvezményesen szállítjuk, a kiszállítás díjai itt: KEDVEZMÉNYES KISZÁLLÍTÁS!

Egyéb infók: 003630383-4000 vagy info@tartalygyar.hu

Vásárlás: http://www.tartalywebaruhaz.hu/39459-eloszurok-esovizgyujto-tartalyokhoz/546355-eloszuro-esovizgyujto-tartalyokhoz-kavicsagyas

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Előszűrő / ülepítő akna esővízgyűjtő tartályokhoz DN 470.

Kialakítás: A DN 470 esővíz előszűrő / ülepítő akna álló hengeres kialakítású, alja sík.  A henger palástján felül van az esővíz befolyó, míg a kifolyó az ellentétes oldalon megegyező magasságban helyezkedik el. A be-és kifolyó csatlakozók mérete az alapkialakításban 110 mm ( külön kérésre lehetőség van nagyogg aknák rendelésére , így nagyobb átmérőjű csapadék be-, és kifolyó csatlakozó kialakítására is).

Méretek: A DN 470 álló hengeres esővíz előszűrő akna méretei: átmérő ~ 47 cm, magassága ~ 50 cm. Az akna magassága  igény esetén opcionálisan módosítható: >>> http://www.tartalywebaruhaz.hu/39459-eloszurok-esovizgyujto-tartalyokhoz/567891-nyakmagasitas-d470-mm-es-atmero), átmérő ~ 47 cm, tetején sapkaszerű lépésálló műanyag zöldterületi fedéllel - tetővel.  Alap változatú méretek esetén a falvastagság min. 4 mm!

Telepítés, összeszerelés: A telepítés során legalább 60x70 cm-es gödröt érdemes ásni, mélysége illeszkedjen az akna magasságához. Az előszűrő aknát a gödörbe helyezzük, a be-,és kifolyó csöveket csatlakoztatjuk, majd a gödröt betemetjük. A  kialakított erősített, vastagfalú DN 110-es KG-PVC csőhöz kell csatlakoztatni a csapadél / eső gyűjtőcsöveket.

 

 

Egy, az iszapleválasztó / homokülepítő aknába beépített csatlakoztató gumi így néz ki: gumi es koronafuro.jpg

Fontos: ha a telepítés során az alap esővízszűrő akna magassága nem megfelelő és magasítás szükséges, nem probléma, magasítás utólag is rendelhető. Mérje le pontosan a szükséges magasító méretét és cm pontosséggal akkorát készítünk amekkorát rendelt, így csak a szükséges méretet kell kifizetnie! A nyakmagasító - nyakhosszabbító egséget csak a meglévő akna nyakára kell illeszteni és rátolni. Ha a körülmények infokolják, akkor 2-4 lemezcsavarral könnyen rögzíthető ( belülről kifelé csavarozással ). Ha szükséges lenne a cseppmentes zárás is, akkor az összeillesztés során használhat SILOPLAST vagy hasonló tömítőenyagot. A felhelyezett nyakra a meglévő lépésálló tető / fedél továbbra is illeszkedni fog!

img_20221011_135842_1.jpg

Az ülepítő / előszűrő akna belső idomait összeszerelve adjuk át, helyszínen csak a csőhálózatra illesztés szükséges, azonnal használható!

Az akna alapvető fonkciója az iszapleválasztás, a homok ülepítés, valamint szilárd szennyeződések lehetőség szerinti leválasztása. Lombfogó, durva előszűrőként egy könnyen kivehető, tisztítható perforált DN 110-es KG-PC csőszolgál, mely körben ki van lyukasztva. Tisztítása egyszerű vízsugárral megoldható!

A csomag tartalma: 

  • 1 db előszűrő - ülepítő - homokfogó akna;
  • 1 db lépésálló zöldterületi, lépésálló műanyag fedlap;
  • 2 db DN 110-es be-, ill. kifolyó KG-PVC csatlakozó csonk;
  • 2 db DN 110 mm-es gumi csatlakozó;
  • 1 db befolyó oldali DN 110/90° KG-PVC könyök;
  • 3 db kifoló oldali - kiemelhető - DN 110/90° KG-PVC könyök;
  • 1 db durva előszűrő egység, szinelő csonkkal;
  • 6 db DN 110 KG-PVC gumi csatlakozó, az idomok pontos illesztéséhez;

Az esővíz előszűrő-lombfogó-ülepítő-homokfogó aknát összeszerelve küldjük, Önnek csak a meglévő DN 110-es vezetékre kell illeszteni! 

ELŐSZŰRŐKRŐL BŐVEBB INFORMÁCIÓK, ÁR ÉS MEGRENDELÉS ITT: http://www.tartalywebaruhaz.hu/39459-eloszurok-esovizgyujto-tartalyokhoz

---

Egyéb információk: Az aknák alapanyaga polietilén ( PE ), mely könnyen alakítható, hegeszthető, de nem ragasztható. Sav és lúgálló. 

Az esővíz előszűrő DN 470 aknákra 25 ÉV GARANCIÁT vállalunk!
Az esővízszűrő 100% -ban MAGYAR TERMÉK!
Az akna és minden eleme szelektíven gyűjthető,100%-ban ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ, nem környezetterhelő!
Az aknákat kedvezményesen szállítjuk, a kiszállítás díjai itt: KEDVEZMÉNYES KISZÁLLÍTÁS!

-

Nagyobb méretben is rendelhető!

Egyéb infók: 003630383-4000 vagy info@tartalygyar.hu

Vásárlás: http://www.tartalywebaruhaz.hu/39459-eloszurok-esovizgyujto-tartalyokhoz 

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalygyar.blog.hu/api/trackback/id/tr356766677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása